Megtanul magyarul az egyik nagy üzletlánc, tizenkét erdélyi településen fog két nyelven üzenni

Tapsot neki!
Hirdetés

Igaz, nem magától, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kérésére, mely nemrég indította el Kétnyelvűséget a kereskedelemben című kampányát. És már az elején áttörést sikerült elérni: kérésükre a Penny üzletlánc vállalta, hogy 12 erdélyi településen magyarul is kommunikál vásárlóival.

Május végétől Nagykárolyban, Kovásznán, Gyergyószentmiklóson, Margittán, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyszalontán, Sepsiszentgyörgyön, Szovátán, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Érmihályfalván is kétnyelvű üzenetekkel bombázzák a Penny vásárlóit, írta közleményében az EMNT.

A szervezet képviselői írásban, majd személyesen is erre kérték a helyi üzletvezetőket, majd az üzletlánc székelyföldi képviselőivel is találkoztak. A kétnyelvű feliratok, reklámanyagok május 27-től kezdődően lesznek elérhetők.

Sándor Krisztina EMNT-ügyvezető szerint a cégek érdeke is, hogy a magyar vásárlók magasabb komfortérzettel vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ehhez pedig a többnyelvűség biztosítása is hozzájárul. Ugyanis még a székelyföldi üzletekben sem magától értetődő a fogyasztókat megcélzó, többnyelvű kommunikáció, holott erre lehetőség van.

Hirdetés

Épp ezért folytatják a kampányt. Ezt a Facebook-on is lehet követni, ahol a pozitív és negatív példákat is ismertetik, de lakossági észrevételeket, ötleteket is várnak.

Hirdetés