Házkutatást tartottak az úzvölgyi zsákoló civilek ügyében, bevitték a szentmártoni alpolgármestert is

Több helyszínen is.
Hirdetés

FRISSÍTVE – Nem csupán a zsákolók, hanem a magyarokat provokáló román EP-képviselőjelölt, George Simion állítólagos úzvölgyi bántalmazása ügyében is nyomoznak. Közben az is kiderült, hogy László Antal csíkszentmártoni alpolgármesternél is házkutatást tartottak, és be is kísérték a csíkszeredai rendőrségre. Erről Tánczos Barna RMDSZ-szenátor számolt be a Facebookon. Az RMDSZ közleményben állt ki László Antal mellet: „Rendőri túlkapásról van szó! LÁSZLÓ Antalt ártatlanul hurcolják meg, kiállunk mellette és minden segítséget megadunk neki!”

Öt helyszínen tartottak házkutatást a Hargita megyei ügyészek és rendőrök csütörtökön reggel az úzvölgyi magyar hősi temetőben felállított román kereszteket fekete szemeteszsákokkal lefedő, kilétüket titkoló civilek ügyében – értesült a G4Media hírportál.

Az ellenzéki, magyar ügyekben pedig rendszerint semmilyen megértést nem tanúsító, románellenes magyar-orosz összefogást vizionáló portál emlékeztet: a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata állított román hősöknek kereszteket a temetőben, de a Hargita megyei Csíkszentmárton község önkormányzata azt állítja: a temető az ő területén fekszik.

Ami valószínűleg tényleg így van, és az is kiderült: a román építkezés körül nagyon nem volt minden rendben.

A portál ügyészségi forrásokra hivatkozva írt a házkutatásokról.

Hirdetés

Mint megírtuk, a magát Úzvölgyi Civil Akciócsoportnak nevező szervezet múlt csütörtökön húzott szemeteszsákokat a kakukktojásként a temetőbe állított román keresztekre.

Eközben a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma nevű szervezet, amelynek fő, illetve gyakorlatilag egyetlen tevékenységi körét a magyarellenes uszítás és provokáció teszi ki, beadványban fordult a román védelmi minisztériumhoz, amelyben a magyar temetőben kialakított román parcella befejezését követeli.

Hirdetés