Egy Dacia Duster pápamobil hozza el a híveknek Ferenc pápát Csíksomlyóra

Mert a Logant már korábban kipróbálta.
Hirdetés

Nem csak a hívek, a legnagyobb hazai autógyártó cég, a Dacia is türelmetlenül várja a katolikus egyház fejének romániai látogatását. Ők adják ugyanis a pápamobilt, amellyel Ferenc pápa a különböző helyszínek között közlekedik majd. Ha épp nem repülővel vagy helikopterrel utazik.

A Pitești-i gyár megerősítette a korábbi pletykákat: a Vatikán képviselőjét egy Dacia Duster márkájú gépkocsival várják. Ez a hivatalos menetrend szerint az Otopeni-i reptérre érkezik, ahol Klaus Iohannis államfő fogadja, majd bekocsikázik a fővárosba, a Cotroceni-palotai fogadásra.

Bukarestből másnap repülővel utazik Bákóba, majd helikopterrel Csíkszeredába, ahonnan már a román gyártmányú pápamobil viszi ki a csíksomlyói kegytemplomhoz. Tehát az ide várt több mint százezer zarándoknak valószínűleg már ebből integet.

Ferenc pápa látogatása harmadik napján sem fogja sokat használni a rendelkezésére bocsátott négykerekűt, előző este visszarepítik Bukarestbe, ahonnan másnap szintén repülővel érkezik Nagyszebenbe, majd helikopterrel Balázsfalvára. Vasárnap délután a szebeni reptéren int búcsút romániai híveinek.

Hirdetés

Kihasználja vagy sem, nem kis reklám az autógyártó cégnek, hogy a pápa a gépkocsijából integet. Igaz, nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa Daciába ül: 2016-ban Örményországban Logan várta a reptéren és pár napig azzal utazott.

 

Hirdetés