Pártelnök a pácban: Dragnea hamarosan megtudja, börtönbe kell-e vonulnia

A pere kimenetelétől függ személyes szabadsága és hatalmának megőrzése.
Hirdetés

Fogadnánk bármiben, ha vasárnap a PSD megnyeri az európai parlamenti választást, egy ember biztosan nem lesz partiarc: ő Liviu Dragnea pártelnök, Teleorman császára, akinek a perében – mint kiderült – május 27-én hirdet ítéletet a a legfelsőbb bíróság.

A PSD elnökét tavaly alapfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság a fiktív alkalmazások ügyében, hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Felfüggesztettre már nem ítélhetik, mert a 2016-ban kapott, felfüggesztett börtönbüntetése miatt bármilyen elmarasztaló ítélet automatikusan letöltendő szabadságvesztést jelent.

A vádirat szerint Dragnea még Teleorman megyei tanácselnökként és megyei PSD-elnökként közbenjárt, hogy két személyt (Adriana Botorogeanut és Anisa Niculina Stoicát) alkalmazzon a megyei a gyermekvédelmi igazgatóság 2006 és 2012 között, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a PSD Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak, hivatalos munkahelyükön pedig meg sem jelentek, és ott semmiféle munkakört nem láttak el. 

Hirdetés