Gátlástalanul tolja a PSD kampányszekerét a köztelevízió

Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
Hirdetés

Bár a Román Televízió (TVR) nézettsége manapság nem dönt csúcsokat, a Viața Satului nevű műsor még mindig eléggé népszerűnek számít, így nem mindegy, ki osztja az észt benne. Nagyon elfogyhattak a „szakértők”, ha a műsor készítői két egymás követő hétvégén is Liviu Dragnea PSD-elnököt és Petre Daea mezőgazdasági minisztert voltak kénytelenek meghívni a műsorba. Már az első alkalommal is toporzékolt egy kicsit az ellenzék, de úgy tűnik, ez nem hatotta meg a szerkesztő urakat és hölgyeket, hiszen másodjára is meghívták őket. Elvégre már csak egy hét áll rendelkezésre a kampányra, bele kell húzni, ha a PSD nem akar látványosan elbukni, ahogy azt a felmérések előrevetítik.

A műsort egyébként Polyán (Poiana Sibiului) forgatták, távol a Dragneát és általában a PSD-seket lépten-nyomon megtaláló tüntetőktől.  

Az audiovizuális tanács (CNA) egyik tagja, Doina Rusu felháborodott hangvételű közleményben tudatta: ismét panaszt emelt a műsor készítői ellen, ahogyan a múlt héten is tette, és kérni fogja, hogy vegyék napirendre a tanács következő ülésén a helyzetet. Rusu azt írta, hogy ez a legsúlyosabb törvénysértés, amit a PSD-t kiszolgáló köztelevízió elkövetett.

Nem ez az első eset, amikor a  Viața Satului nevű műsor, illetve a TVR törvényt sért a PSD kedvéért, de ilyen gátlástalan módon csak a `90-es években szolgálta a Ion Iliescu-féle FSN érdekeit.

Hirdetés