Nem fogja elhinni, miért vitte el egy lopóautó a rendőrség egyik járőrkocsiját Nagyváradon

Vicces jelenet, annyi szent. De egyben szomorú is.
Hirdetés
Vidám perceket szerzett a napokban a nagyváradiaknak egy, a közösségi oldalakon terjedő fénykép, amelyen az látható, hogy az önkormányzat lopóautója – amelynek az a feladata, hogy összeszedje és elszállítsa a tilosban parkoló járműveket, hogy aztán a tulajdonosok csak kiadós bírság árán válthassák ki őket – egy rendőrkocsit szállít éppen.
 
Persze mindenki rögtön arra gondolt, hogy akasztják a hóhért, tilosban parkoltak a rend őrei, és most elnyerték a méltó büntetésüket.
 
De aztán kiderült, hogy a helyzet ennél sokkal súlyosabb.
 
És nagyon-nagyon romániai: a lopóautó nem azért szállította a járőrkocsit, mert az rossz helyen parkolt. Hanem azért, mert a rendőrség gépjárműparkja rendkívül elavult – a járőrkocsik többsége 2006-os gyártmányú Dacia Logan –, és egyre gyakrabban robbannak le.
 
Ez történt most is: a rendőrautó egyszerűen megadta magát, de valószínűleg ciki lett volna privát szállítót hívni, ezért az önkormányzat lopóautójával vitték szervizbe.
 
A szomorú az egészben az, hogy kiderült: a napokban még egy hasonló jelenet lejátszódott – akkor egy még régebbi Daciát szállított a lopóautó. Csak azt már nem is szervizbe, hanem a roncstelepre, mert már megjavítani sem lehetett.
 

 

Hirdetés