Menő szabadidőközpont épül a monostori betondzsungel lepukkant sportpályái helyén (LÁTVÁNYTERVEK)

Kolozsvár önkormányzata már évek óta ígéri, hogy rendezi a régi sportpályák környékét. Most megmutatta, hogyan képzeli el.
Hirdetés

A monostori lakosok számára fontos beruházás készül a lakótelepen, a Bükk szomszédságában található elhanyagolt sportpályák, az úgynevezett La terenuri környékén. Az önkormányzat az eléggé felkapott györgyfalvi sportpark mintájára egy sportolásra és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas komplexumot alakít ki.

Az előzetes megvalósíthatósági tanulmány és a közviták során felmerült ötletek alapján elkészítették a látványterveket, melyeket Emil Boc polgármester tett közzé. A projekthez nemcsak építészek, kertépítők, illetve a közvilágítás megtervezésében jártas szakemberek közreműködését vették igénybe, hanem meghallgatták a monostori lakosok és a civilek javaslatait is. Így döntöttek arról, hogy milyen pályákat és közösségi helyeket hoznak létre a 4 hektáros területen.

A helyszínen a gyerekek és a felnőttek is megtalálhatják a számukra izgalmas elfoglaltságot, lesznek  biztonságos játszóterek, ingyenesen – és akár éjszaka is – használható sportpályák, valamint egy különböző események lebonyolítására alkalmas amfiteátrumot is kiépítenek. Ha valaki esetleg csak az ingyenes wi-fi kedvéért látogatna el ide, az sem csalódhat. A pályák egy részét viszont csak előzetes regisztrációval lehet majd igénybe venni.

A helyszínen lehet majd focizni, teniszezni, kosárlabdázni, kerékpározni, asztaliteniszezni, röplabdázni, görkorcsolyázni, de ki lehet próbálni a fitneszgépeket, a falmászást vagy a gördeszka-pályát is. Az idősebbeket sakkasztalokkal és speciális fitneszberendezéssel várják majd. A téli hónapokban korcsolyapályát is működtetnének.

A sportkomplexumot sétányokkal kapcsolják majd össze a szomszédos Bükkel és a Cigánypatak (Kálvária-patak) mentén is pihenőövezeteket hoznak létre.

Hirdetés

A látogatók kényelme érdekében mosdókat és öltözőket alakítanak ki az adminisztratív személyzet számára épített épületben.

Amennyiben a helyi tanács elfogadja a megvalósíthatósági tanulmányt és a zonális rendezési tervet (PUZ), versenytárgyalást hirdetnek, és kezdődhet a tervek kivitelezése.

A korábbi nyilatkozatok alapján a beruházás értéke 1,52 millió euró. 

Hirdetés