A feketehalmi börtön, ahol fogva tartják Bekééket | Fotó: Tőkés László sajtóirodája
Terror Siculorum
MTímea
2019. május 8. szerda, 17:03
Szőcs Zoltánnak még maradt egy halvány reménye: az ő kérelméről május 17-én döntenek.

Miután módosították, majd áprilisban kihirdették a román büntető törvénykönyv (btk.)azon cikkelyét, melynek alapján elítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, értelemszerűen felmerült, hogy szabadon engedhetik a székelyföldi terrorper két elítéltjét. Csakhogy a román igazságszolgáltatás nem ilyen logikusan működik.

A brassói táblabíróság ma arról döntött, hogy Beke István a btk.-módosítás ellenére, továbbra is börtönben marad, Szőcs Zoltán büntetése végrehajtásának felfüggesztéséről május 17-én határoznak – tudta meg az MTI a brassói táblabíróság szóvivőjétől.

A btk.-módosítás egyébként a terrorizmusra vonatkozó EU-s irányelvet ültette gyakorlatba, pontosan azokat a cikkelyet írták át, melyek meghatározzák, mi számít terrorista bűncselekménynek. Az új megfogalmazás értelmében immár nem számít terrorizmusnak az, amiért a két férfit elítélték.

A módosítás április 10-én, a Hivatalos Közlönyben való megjelenés napján lépett érvénybe, éppen egy nappal azután, hogy a bukaresti legfelsőbb bíróság elbírálta a két székelyföldi vádlott rendkívüli semmítési kérelmét.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.