Ausztriában öregbítették a románok hírnevét a galaci bankrablók

Akciófilmekbe illő módszerekkel estek neki a bankautomatáknak.
Hirdetés

Dicstelenül végződött a kaland azon román állampolgárokból banda tagjai számára, akik ausztriai bankautomaták kirablására szakosodtak: egyik tagjuk kiadatásáról épp a napokban döntött a nagyváradi táblabíróság. 

Az április végén Szatmár megyében elfogott galaci férfit azzal vádolják, hogy többi román társával együtt 2017-ben és 2018-ban összesen 14 bankautomatát raboltak ki Ausztriában.

Méghozzá nem is akárhogy: a 24 és 41 év közötti férfiakból álló társaság vagy felrobbantotta a kiszemelt, szupermarketekben vagy bankokban álló bankautomatákat, vagy autóhoz kötve tépte ki őket a falból. 

Ez utóbbi eljáráshoz lopott, nagy teljesítményű gépkocsikat használtak, amelyeket aztán a kiürített automatákhoz hasonlóan hátrahagytak – olyan is volt, hogy felgyújtva.

A banda a 14 automatából összesen 350 000 eurót zsákmányolt.

Hirdetés

Egy másik galaci férfi kiadatásáról még tavaly áprilisban döntött a galaci táblabíróság, két másik galaci férfi pedig már osztrák börtönben várja az ítéletet. Tavaly négy személyt vettek őrizetbe Galacon. Az osztrák hatóságok szerint ugyanakkor a bandának több tagja is volt, az egyiket még nem is sikerült azonosítani.

 

Hirdetés