Szír menekülteknek adják ki magukat a romániai koldusasszonyok Párizsban

Így próbálnak több pénzt kicsikarni a járókelőkből.
Hirdetés

Tovább öregbítik az ország jó hírét honfitársaink az Európai Unióban: a ProTV riportot készített arról, ahogyan a romániai roma koldusasszonyok szír menekülteknek álcázzák magukat és így próbálnak több pénzt kicsikarni a járókelőktől Párizs központjában.

Hamar rájöttek ugyanis arra, hogy a muzulmánok, keletiek adakozóbbak a saját közösségükkel szemben, másrészt szíriai menekültként nagyobb eséllyel számíthatnak a franciák együttérzésére is, mint romániai cigányokként.

A leleményességükön nem kell meglepődni, a tévések kiderítették, hogy többségük a Ialomița megyei Țăndărei községből való. A Slobozia melletti település azzal jutott a hírekbe, hogy lakói Európa különböző országaiban kerültek összetűzésbe a hatóságokkal.

Ezért előbb Londonból, majd Spanyolországból is lapátra tették őket. Most Párizsban próbálkoznak, a francia főváros egyik külvárosában a riport szerint 3000-4000 romániai él, többségük bűnbandákba szerveződve koldulással és lopással keresi a pénzt. A riport ITT tekinthető meg.

 

Hirdetés