Lezárják a gyalogosok elől Nagyszeben belvárosát

Az uniós vezetők biztonsága fontosabb, mint a lakók és turisták korzózása.
Hirdetés

Korlátozzák Nagyszebenben, a május 9-i EU-csúcstalálkozó idején a gyalogosforgalmat a város történelmi központjában, jelentette be Nagyszeben polgármesteri hivatala szombati közleményében.

Biztonsági intézkedésként kitiltják a gyalogosokat május 9-én reggel 6 és este 10 óra között a város történelmi központjának néhány részéről. Az ott lakókat személyazonossági igazolványuk és névkitűző alapján engedik be a tiltás alá tartozó területekre, akárcsak az ott dolgozókat, a környéken levő szállodákban megszálló turistákat, akiknek szintén igazolniuk kell magukat. 

A városháza igyekszik úgy gyakorlatba ültetni a biztonsági intézkedéseket, hogy a város közösségének élete az adott körülményekhez képest normálisan zajlodjon – áll a közleményben.

Május 4-9. között a nap bármely órájában hívható egy ideiglenes diszpécser központ a 0269-208978-as telefonszámon, itt tájékoztatnak az említett korlátozásokról, illetve a városi tömegközlekedés útvonalainak ideiglenes módosításairól, akárcsak a www.sibiu.ro honlapon.

Nagyszeben május 9-én egy napra az Európai Unió politikai fővárosává válik: itt ülnek össze az unió állam- és kormányfői az EU csúcstalálkozóján, amelynek a városháza ad otthont. Az eseményen a tagországok állam- és kormányfői mellett 36 hivatalos küldöttség, 400 magas rangú vendég, megközelítőleg 900 újságíró és 100 tolmács lesz jelen.

Hirdetés

Klaus Iohannis államfő szerint a csúcstalálkozón meg fogják határozni az unió prioritásait az elkövetkező 5 évre és praktikus megoldásokat fognak keresni azokra a problémákra, amelyekkel jelenleg az EU küzd.

Nagyszeben madártávlatból

Bizonyára a tornyokba se engednek fel, pedig több is igazi turistamágnes a belvárosi panoráma miatt. Fotók: Szabó Tünde

Hirdetés