Egycsapásra motorossá változtatná az autósokat egy törvényjavaslat

Megkönnyítenék a motorozni vágyók dolgát.
Hirdetés
Jöhet az őrült csapatás két keréken, élvezve a szembeszél lágy susogását, ha a parlament elfogadja két szociáldemokrata párti (PSD) honatya törvénymódosítását, amely érvényessé tenné a személygépkocsik vezetésére feljogosító, B kategóriás jogosítványt a kisebb teljesítményű motorkerékpárokra is.
 
A javaslat szerint a B kategóriás jogsi legfeljebb 125 köbcentiméterig lenne érvényes a motorokra is.
 
Az indoklás megfontolandó: az előterjesztők szerint azért kell ennyire megkönnyíteni az A1-es jogosítvány megszerzését, mert a települések terjeszkedését nem követi kellő iramban a közúti infrastruktúra fejlesztése (magyarán: nem elegendő a közutak kapacitása az autóforgalom zavartalan lebonyolítására). Ezen a két képviselő szerint azzal lehetne segíteni, ha bátorítanák a mozgékonyabb, két keréken történő helyváltoztatást.
 
Vagyis a motorozást.
 
Ezzel szerintük gördülékenyebbé lehetne tenni a forgalmat, és kevesebb lenne a dugó.
 
A javaslat szerint a B kategóriás jogosítvány akkor lenne érvényes a motorkerékpárokra is, ha tulajdonosa már több mént két éve megszerezte, és elmúlt 24 éves.
 
Mit is mondhatnánk erre? A javaslat jónak tűnik. Mi mással is üdvözölhetnénk, mint az egyik legnagyobb, két keréken száguldó klasszikussal: 

Hirdetés