Ha még nem tudja, hova vigye a gyereket a minivakációban, adunk egy tippet

Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Hirdetés

Megkétszerezte kiállítási területét a barcarozsnyói dinópark, ahol egy újabb látványos példányt is kiállítottak: a 45 méteres magasságával a világ legnagyobb ismert dinoszauruszának számító Seismosaurust. Az életnagyságú dinószobrot kedden, a hátszegvidéki őslényeket felsorakoztató új kiállítási térrel egyszerre avatták fel. A park új látványosságának felállításához bővítésre volt szükség, amit a látogatók számának folyamatos növekedése is indokolt.

A közelmúltban a park területén más beruházások is történtek, például a főépületben, egy kiállítás keretében a Románia mai területén egykoron élő flórát és faunát mutatják be. Nemrég egy mozitermet is kialakítottak, ahol 360 fokos vetítővásznon lehet rácsodálkozni a tematikus és interaktív mozgóképekre, míg egy másik teremben egyes őslények hangját rekonstruálták. De ezzel nincs vége az élményparki újdonságoknak: egy barlangban ősmaradványokat helyeztek el, egy hajón pedig interaktív élményekkel várják a látogatókat.

Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja 2015-ben nyitotta meg kapuit, a Törcsvári-szoros bejáratánál, a település fölött meredek sziklákon épült középkori vár szomszédságában. Jelenleg mintegy száz, tudományos adatok alapján készült, életnagyságú dinoszauruszt mutatnak be. A park nagyrészt szabadtéri, de többféle faházikó, kalandösvény, lézerlabirintus, vetítőterem is a látogatók rendelkezésére áll.

Jelenleg naponta 10 és 18 óra között látogatható, a belépti díj felnőtteknek 28, gyerekeknek 22 lejbe kerül, a 3 év alattiak számára ingyenes az élmény.

Hirdetés