Úgy akar választást nyerni a zuhanórepülésben lévő PSD, hogy megszórja közpénzzel a választókat

Liviu Dragnea úgy belekezdett a kampányba, mintha nem lenne holnap.
Hirdetés

Mit tegyen az ember, ha egy olyan pártot vezet, melynek a népszerűsége úgy zuhan a felmérésekben, mint egy üzemanyag nélkül maradt repülőgép? A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea hamar rájött a válaszra: ki kell tömni közpénzzel a potenciális választókat.

Pár percig mi is dörzsöltük a szemünket, hogy elhiggyük, jól értjük-e, amit Teleorman császára bejelentett a pénteki kampányakcióján, Botoşani-ban: a PSD azt tervezi, hogy hamarosan sürgősségi kormányrendeletbe foglal egy olyan programot, melynek keretében háztartásonként 20 ezer lejt lehet majd lehívni a lakhatási körülmények javítására. Ez Dragnea szerint kizárólag az ország észak-keleti megyéire vonatkozna, ahol az egy főre jutó GDP messze elmarad az országos átlagtól.

A PSD elnök nyilván hozzátette, hogy a programot a későbbiekben más régiókra is kiterjesztik.

Itt jut eszünkbe egy hasonló PSD-s kezdeményezés, amely arról szól, hogy a kormány 5000 és 10 ezer euró (!) közötti összeggel támogatna minden olyan állampolgárt, aki felszámolná az udvarvégi fabudiját. Valamiért ezt a programot is az ország észak-keleti megyéiben indítanák el, ott, ahol a Szociáldemokrata Párt rendszerint jó eredményeket ér el a választásokon. Nyerni tudni kell.  

Hirdetés