szar ügy
gycsaba
2019. március 13. szerda, 16:42
Tény, hogy nem állunk jól a vécéfronton, de az amúgy kedves projekt lebonyolításáról alig tudunk meg valamit.

Talán kevesen emlékeznek még rá, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) már 2016-ban meglebegtetett egy Első fürdőszoba néven futó program-tervezetet, amelynek az lett volna a célja, hogy a kormány támogassa fürdőszobák berendezését olyan lakásokban, ahol ilyen nincs.

Amennyiben hiszünk a PSD legfrissebb közleményének, a dolog idén komolyra fordul(hat): a kormánypárt azt tervezi, hogy

5000 és 10 000 euró (!) közötti összeggel támogat minden olyan állampolgárt, aki felszámolná az udvarvégi fabudiját és fürdőszobát alakítana ki a családi házában.

A programot első körben az ország észak-keleti megyéiben indítanák el, később fokozatosan kiterjesztenék az egész országra.

Bizony lenne is amit támogatni, a legutóbbi felmérés ugyanis azt mutatja, Románia továbbra is rendkívül szarul áll a vécéfronton, a falusi háztartások 60 százalékában még mindig fabudit használnak.

A PSD-közleményben egyébként egy büdös szó nincs arról, hogy ezt a támogatást milyen formában lehet majd igényelni, lehívni, csupán annyi derül ki a programról, hogy az idei büdzsében már pénzt is raktak félre erre a célra. Kíváncsian várjuk, mi lesz ebből.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30357
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.