Roncsderbi élesben – több száz kilométert tett meg egy totálkárosra törött furgon

Magyarországon és Romániában csapatta az autópályán a szigszalaggal tuningolt buzău-i járgány.
Hirdetés

Nem lepődnénk meg, ha a napokban kiderülne, hogy a Mercedesnek készült gerillareklám az a közúti sztori eset, ami a napokban zajlott magyarországi és romániai autópályákon.

Az Index portálon megjelent történet hétfőn kezdődött, amikor a magyarországi M7-es autópályán, Székesfehérvár közelében egy buzău-i rendszámú Mercedes Sprinter furgon a szalagkorlátnak ütközött, felborult és alaposan összetörött. A sofőr és utasai különösebb problémák nélkül kimásztak a roncsból. Az esetről készült katasztrófavédelmi fotók megcsodálhatók itt.

A magyar hatóságok egy autópálya melletti pihenőbe szállították az összetörött járgányt, és itt kezdődik a történet hallucinogén része.

A sofőr ugyanis vélhetően körbejárta a furgont, párszor megvakargatta a fejét, majd munkához látott. Kartonpapírral és ragasztószalaggal befoltozta a karosszéria látványos sérüléseit, a sérült kereket pótolta a balesetben gyakorlatilag megsemmisült utánfutóéval, megnézte a hátsó lámpákat, amelyek valahogyan megúszták a balesetet és úgy döntött, hogy úgy is útnak indulhat, hogy a Sprinternek hiányoznak a hátsó ajtói, a tető cikkcakkosra szakadt, a ripityára ment szélvédőt pedig csak valami varázslat tartja a helyén.

És elindult! Végigautózott fél Magyarországon, autópályán (este lefotózták az M5-ösön), majd Nagylaknál átlépte a román határt, Arad közelében kapták lencsevégre a sztrádán.

Hirdetés

Az Adevărul úgy tudja, a határon nem a saját kerekein, hanem utánfutón hozták át a furgont. A határátkelők környékén ugyanis segítőkész egyének készségesen áthoznak a határon bármilyen, törött vagy a törvényes előírásoknak nem megfelelő járművet, pénzért, persze.

A sofőrt egyébként a rendszám alapján, távollétében azonosították (postán kapja majd meg a jegyzőkönyvet) és bevonták gépkocsi forgalmi engedélyét is.

Az egyelőre még nem tudni, hogy Románia területén meddig jutott el a roncsautó, de ha vannak új információk, visszatérünk a témára.

Hirdetés