Ádázan és rendületlenül védenék a terroristáktól a tanácselnököt és csapatát

A Kolozs Megyei Tanácsnál nem lacafacáznak, ha a közbiztonságról van szó.
Hirdetés

Felveszi a harcot a terrorizmus ellen a Kolozs megyei önkormányzat. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel – csekély 32 ezer euróért. Az Alin Tișe tanácselnök vezette intézmény közbeszerzést írt ki az őrzővédő szolgálat ellátására.

A cég feladata lenne 24 órából 24-et vigyázni az épületre az idei év hátralevő részében, május 1. és december 31. között áfa nélkül 102 900 lejért. Persze, meg is kellene dolgozni a pénzért, az őr ugyanis nem csak a tolvajok, rablók és egyéb betolakodókkal venné fel a harcot, hanem a terroristákkal is.

A feladatkiíró füzetben legalábbis fekete-fehéren ez áll: „támasz biztosítása természeti katasztrófák és terrortámadások esetén”, amihez a hirdetés szerint 15 perc állna a rendelkezésére. És megfelelő felszerelés: egyenruhát, gumibotot, gázsprayt, mobiltelefont, elemlámpát, sőt, egy sípot is kap.

A közbeszerzési kiírás már csak amiatt is nevetséges, mivel a Kolozs megyei önkormányzatnak saját őrző-védő egysége van: a Societatea Pază și Protecție SRL névre hallgató entitás alkalmazottjai vigyáznak a megyei tanács épületeire, többek között a felújítás alatt álló válaszúti Bánffy-kastélyra vagy az Agro Transilvania nagybani piacra. Csakhogy az őrző-védő intézmény a csőd szélén áll, 1 489 637 lejjel tartozik az adóhatóságnak.

Az elbocsátások után jelenleg hat alkalmazottja van, ennek ellenére a kiadásai jelentősek: tavaly 1000 lej bruttó profitot és 3 millió lejes kiadást termelt. Ebből is látszik, a Kolozs Megyei Tanácsnál nem aprózzák el, ha a köz biztonságáról van szó.

Hirdetés