Még hosszú ideig Magyarországon maradhat Olosz Gergely

Mert a román bíróság nem küldte el a tavaly decemberi ítélet indoklását.
Hirdetés

Nem tudott dönteni pénteken a budapesti Fővárosi Törvényszék arról, hogy átadják-e Romániának a korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátort, ezért alapfokon további három hónap bűnügyi felügyeletet rendelt el az ügyében – tájékoztatott az MTI.

A magyarországi bíróság azért nem tudott dönteni, mivel a márciusban Magyarországon letartóztatott volt RMDSZ-politikus decemberi jogerős ítéletének csak a kivonatát küldte el a román igazságügyi hatóság és az ítélet indoklása is hiányzik. A bíróság a magyar igazságügyi miniszteren keresztül ismételten felhívja a román hatóságokat, hogy május 20-áig pótolják a dokumentumokat. Csakhogy a román igazságügyben gyakran hónapokig késnek az ítéletek indoklásai, így előfordulhat, hogy Olosz még jó ideig a magyar hatóságok vendégszeretetét élvezi. Annyira jó azért nem lehet neki, mivel ideiglenes végrehajtási bűnügyi felügyelet alatt van, mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával ellenőrzik.

Oloszt március 13-án vették őrizetbe Magyarországon, miután Románia nemzetközi körözést adott ki ellene. A volt háromszéki RMDSZ-szenátort december végén ítélték jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre korrupció miatt.
 

Hirdetés