Használati utasítást adott a román belügyminisztérium a tengerparton heverő kokaincsomagokhoz

Komolyan. A közösségi oldalán oktatta ki a polgárokat.
Hirdetés

Átment igazi közszolgálati intézménybe a bukaresti belügyminisztérium: a közösségi oldalán tájékoztatott egy kíváncsi polgárt arról, mi vár rá, ha úgy dönt: összeszed egyet a Fekete-tenger romániai  partszakaszára kimosott, több mázsányi nagy tisztaságú kokainból.

A polgár a tárca Facebook-oldalán kérdezte meg, mennyit kaphat egy ilyen csomagért, szebbé teheti-e az életét, merthogy egyik ismerőse azt mesélte, kipróbálta, és nincs semmi baja.

A minisztérium egy viccesnek szánt figyelmeztető felirattal ellátott kép – Nagy vonalakban elmondjuk: a kokain öl! – mellett szépen, pontokba szedve rágta a szájába a választ.

Eszerint ha megtalál egy ilyen csomagot, és megpróbálja eladni, akkor kemény börtönéveket kap érte. Vagyis az élete „szebbé” válik – mivel sokáig lesz hűvösön.

Hirdetés

A kábítószer-fogyasztás veszélyeire is figyelmeztet: egyrészt a gatyája is rámegy – már a teljes vagyona után –, másrészt az élettől is elbúcsúzhat előbb-utóbb.

Végül atyai jótanácsként azt javasolják, hogy mindenki jobban jár, ha nem keresgél kábítószert a tengerparton, ellenkező esetben előbb-utóbb őt is keresni kezdik.

Még mondják azt, hogy a romániai intézmények nem szolgálják a polgárokat.

Hirdetés