Totál szívás
béel
2019. április 10. szerda, 10:06
Komolyan. A közösségi oldalán oktatta ki a polgárokat.

Átment igazi közszolgálati intézménybe a bukaresti belügyminisztérium: a közösségi oldalán tájékoztatott egy kíváncsi polgárt arról, mi vár rá, ha úgy dönt: összeszed egyet a Fekete-tenger romániai  partszakaszára kimosott, több mázsányi nagy tisztaságú kokainból.

A polgár a tárca Facebook-oldalán kérdezte meg, mennyit kaphat egy ilyen csomagért, szebbé teheti-e az életét, merthogy egyik ismerőse azt mesélte, kipróbálta, és nincs semmi baja.

A minisztérium egy viccesnek szánt figyelmeztető felirattal ellátott kép – Nagy vonalakban elmondjuk: a kokain öl! – mellett szépen, pontokba szedve rágta a szájába a választ.

Eszerint ha megtalál egy ilyen csomagot, és megpróbálja eladni, akkor kemény börtönéveket kap érte. Vagyis az élete „szebbé” válik – mivel sokáig lesz hűvösön.

A kábítószer-fogyasztás veszélyeire is figyelmeztet: egyrészt a gatyája is rámegy – már a teljes vagyona után –, másrészt az élettől is elbúcsúzhat előbb-utóbb.

Végül atyai jótanácsként azt javasolják, hogy mindenki jobban jár, ha nem keresgél kábítószert a tengerparton, ellenkező esetben előbb-utóbb őt is keresni kezdik.

Még mondják azt, hogy a romániai intézmények nem szolgálják a polgárokat.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.