Cirkuszi teve szült egy hazai állatkertben

A teveborjú és anyja is jól van a Bucov állatkertben.
Hirdetés

Itthon nem túl gyakori hírrel indítjuk a hétvégét: teve született egy romániai állatkertben! A Ploiești melletti Bucov állatkertben ellett az a teve, amelyik a bukaresti Globus cirkusznál két éve kitört tűzvész után került onnan az állatkertbe.

Ez az első teveborjú, amelyik Bucovban született, árulta el a Mediafax tudósítójának az intézmény munkatársa, Paraschieva Înjunghiatu. Némileg meglepte őket a tevék gyarapodása, az anyaállat ugyanis hat évvel idősebb, mint az apa, aki ráadásul kisebb termetű.

Az állatcsemete jól érzi magát, kötődik az anyjához, és sokat szaladgál. Anyjának folyamatosan rendelkezésére áll víz és a legjobb széna, hiszen szoptat, magyarázta Înjunghiatu.

A cirkusztűz után két teve érkezett a Ploiești melletti állatkertbe, és most már a másik is vemhes. A tűzvész után az állatkert a két teve mellett három fehér oroszlánt, egy lámát és egy fehér tigrist fogadott be, a munkatársak szerint jól alkalmazkodtak az állatkerti körülményekhez. Bucovban jelenleg 70 fajhoz tartozó 480 állat él.

Hirdetés