Nagyon sietnek: még egy kormánypárti politikus jogosítványát bevonták

A parlamentbe döngetett jócskán a megengedett fölötti sebességgel.
Hirdetés

A jelek szerint a közúti rend éber őreit nem hatja meg a magas politikai státus: ezt Claudiu Manda, a szenátus szociáldemokrata párti alelnöke is megtapasztalhatta, miután hétfőn délután Giurgiu megyében gyorshajtásért szépen megbüntették.

Manda óránként 125 kilométeres sebességgel száguldott, amikor belefutott a közúti ellenőrzésbe. Az eredmény: egy 1305 lejes bírság és egy 90 napra bevont jogosítvány.

Manda azzal védekezett, hogy sietnie kellett Bukarestbe, négy órakor ugyanis szenátusi ülés kezdődött – amelyet neki kellett elnökölnie.

Nem ő az első kormánypárti politikus, akinek egy időre le kell mondania az autóvezetésről: Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadótól februárban vették el ugyancsak 90 napra a jogsit, ugyancsak gyorshajtás miatt.

Amúgy Manda a hétvégén a bukaresti média bulvársztárjává avanzsált, ekkor tartotta ugyanis esküvőjét a szociáldemokraták üdvöskéjével, Lia Olguţa vasilescu volt munkaügyi miniszterrel, jelenlegi miniszterelnöki tanácsadóval. A szerény, visszafogott ceremónián alig 517 meghívott volt jelen, köztük a fél kormány és a PSD számos vezető politikusa.

Hirdetés

A friss ara amúgy nem hagyta szó nélkül újdonsült férje bírságát. Nem magával a bírság tényével volt gondja, hanem azzal, hogy a nyilvánosság kiszivárogtatás útján értesült róla.

„Szégyenletes a rendőrség számára az ilyen viselkedés. Vagy adjanak ki közleményt, vagy ne mondjanak semmit” – méltatlankodott Vasilescu.

Vélhetően illetékes helyeken szorgalmasan jegyzeteltek.

Hirdetés