Nem bír Kövesivel az új ügyészség? Toader 41 új állást kér

Akkorát bővítene a bírókat és ügyészeket vizsgáló ügyészség álláskeretén a miniszter, hogy az már több mint gyanús.
Hirdetés

Valamit nagyon elsiethettek az igazságügyi minisztériumban, amikor létrehozták a DNA és a DIICOT mellett a harmadik különleges ügyészséget, kifejezetten a bírók és ügyészek vizsgálatára. Vagy eleve rosszul, elégtelen számú állással tervezték meg az intézményt, vagy utólag jött rá az igazságügyi miniszter, hogy a kezdeti, 25 fős apparátus nem bírja a bírók és ügyészek ellen érkezett feljelentéseket feldolgozni.

Mindenesetre most olyan minisztériumi határozatot bocsátott közvitára, amely 41 állással és munkatárssal bővítené az új ügyészség személyi állományát: 25 szakrendőrre és tisztre, 7 szakértőre, 6 bírósági jegyzőre és három kisegítő munkaerőre (bármit is jelentsen ez) van szükség.

A határozattervezet azzal indokolja az álláskeret bővítését, hogy jelenleg egy saját rendőr sem dolgozik ezen az ügyészségen, csak az a 11, akit a belügyminisztérium delegált ebbe a munkakörbe, és három korrupcióellenes szakértő, aki a bukaresti táblabírósághoz tartozó ügyészségtől érkezett. Viszont megnőtt az ügyészek elleni feljelentések, azaz a kivizsgálandó ügyek száma.

Hirdetés