A múltkori zászlóégetés után ezúttal rasszistagyanús támadás volt Nagyvárad buliközpontjában

A verekedés hevében székek, asztalok repültek, többen is belerúgtak a földön fekvő színes bőrű srácba.
Hirdetés

Nagyváradra soha nem volt jellemző az idegengyűlölet, ha voltak is kisebb incidensek a városban, ezek nem öltöttek abszurd méreteket, ezért is meglepő, hogy ismét egy ilyen esetről ad hírt a helyi sajtó. Míg tavaly év végén egy fiatal lány a magyar zászló felgyújtásával próbálkozott a város éjszakai életének központjában, a Fekete Sas palotában, pár nappal ezelőtt ugyanott egy afroamerikai fiatalt vertek, szintén fiatalok. Mindkét esetről felvétel is készült, amit széles körben osztottak meg a Facebookon, durván rasszista hozzászólások kíséretében.

Nem lehet tudni, hogy ez utóbbi esetben mi történt pontosan, nem világos a felvételen, hogy a tömegverekedésben ki kit akart szétválasztani vagy megverni, vagy mi okozta a nézeteltérést. Az viszont látszik, hogy a verekedés hevében székek, asztalok repültek, többen is belerúgtak a földön fekvő színes bőrű srácba, egyikőjük egy székkel ütlegelte.

Mindenesetre az sokat elárul, hogy a verekedés felvétele egy román szélsőségesen iszlámellenes Faceook-oldalon bukkant fel.

Hirdetés

A rendőrség pénteken azt nyilatkozta, hogy hivatalból vizsgálatot indítottak a rend megzavarásáért, a felvétel alapján próbálják beazonosítani a tettest. Feljelentés azonban nem érkezett hozzájuk.

Lehet, nem ártana az állandó rendőri jelenlét sem a Fekete Sas palotában, ahol népszerű és általában túlzsúfolt szórakozóhelyek sorakoznak egymás mellett.

Hirdetés