Jó, persze, hogy építsenek sok autópályát. De az Isten szerelmére, ne így!

Három hónapja adták át, máris málladozik az egyik legújabb sztrádaszakasz.
Hirdetés

Újabb fejezet a romániai Ilyen nincs, és mégis van regényfolyamból: alig több mint három hónappal azt  követően, hogy átadták az A3-as autópálya bevezető szakaszát Bukarestben, máris málladozni kezdett. Olyannyira, hogy a felpattanó kavicsdarabok nem egy alkalommal az ott elhaladó gépkocsik szélvédőjét is betörték.

A december 14-én felavatott útszakaszon a bukaresti körgyűrű fölötti felüljáró kezdte el megadni magát a sorsnak: a silány minőségű aszfaltban máris kátyúk jelentek meg, az aszfaltdarabok és a kavicsok pedig a gépkocsik épségét veszélyeztetik.

Van olyan autós is, akinek egy hónapon belül két ízben is tönkretette a szélvédőjét egy felpattanó kavics.

A közutakat üzemeltető országos társaság közölte: tudomása van a helyzetről, és értesítette is az építő céget, amely hozzáfogott a kátyúk betöméséhez, de természetesen új aszfaltréteget is kell öntenie.

Amíg azonban megkapja a szükséges engedélyeket, az illetékesek arra kérik az autósokat, hogy hajtsanak óvatosan. 

Ha pedig mégis megtörtént a baj, akkor van még egy jó tanácsuk: pereljék be az építő céget.

Hirdetés

Az autópálya-szakasz amúgy év végéig jótállás alatt van, amennyiben addig nem javítja az építő, a közútkezelő megtartja a 20 millió eurós kötbért.

Mit mondjunk, vigasztaló.

Amúgy nem ez az illető szakaszon a felavatása óta történt első incidens: január elejére kábellopás miatt sötétségbe borult a 6,5 kilométeres szakasz fele.

 

Hirdetés