Sepsiszentgyörgyön megszólaltak a telefonok, és tudatták: medveveszély van a városban

A katasztrófavédelem kedveskedett az üzenettel. És nem gyakorlat volt.
Hirdetés
Valószínűleg országos premiernek számít a szerda reggeli sepsiszentgyörgyi esemény, amely során Sepsiszentgyörgy lakosai szinte egyszerre értesültek arról, hogy városukban medve garázdálkodik: a katasztrófavédelem által üzemeltetett, veszélyhelyzetek jelzésére létrehozott Ro-Alert rendszer szöveges üzenetet küldött a telefonjukra.
 
Az üzenet szerint az Oltszem utca közelében látták a nagyvadat, ezért felszólították a polgárokat, hogy ne menjenek a helyszín közelébe.
 
A csendőrség a környezetvédelmi őrség és a helyi vadásztársaság képviselőivel a helyszínre sietett, de az autó láttán a medve visszamenekült az erdőbe.
 
A csendőrök azért továbbra is szemmel tartják a környéket.
 
Eközben egy megyével odébb, de nem messze, a Hargita megyei Tusnádfürdőn létrejött a csendőrség-medve csúcstalálkozó: az egyenruhások egy szemeteskonténerbe szorult medvebocsot mentettek ki.
 
A gond csak az volt, hogy az anyamedve is ott őrizte csapdába került bocsát, így a csendőröknek előbb őt kellett elkergetniük. Nem volt könnyű, de több próbálkozás után végül összejött, így nagyjából egyórás erőfeszítés után kiszedték a bocsot a kukából, és szabadon engedték.
 
Az állat Minden jó, ha a vége jó alapon csatlakozott anyjához, és együtt ügettek be a szerdai napfelkeltében az erdőbe. 

Hirdetés