A tavalyi tételekből vizsgáztak egy községben

Tiszta szerencse, hogy most még csak szimulálják a vizsgákat a román tanügyben.
Hirdetés

Levizsgázott a vizsgáztatás egy Bákó megyei községben: ma derült ki, hogy a răchitoasai nyolcadikosok a tavalyi tételekből vizsgáztak a múlt héten zajlott országos matematika felmérő próbáján.

A község nyolcadikosai számára annak ellenére megtartották a próbavizsgát, hogy március 12-én az idei helyett a tavalyi matek tételeket osztották ki nekik. A vétkes a helyi vizsgabizottság, amely nem törölte a tavalyi tételeket arról a számítógépről, amelyre az ideieket kellett volna letöltse, nyilatkozta a Bákó megyei tanfelügyelőség.

A lényeg, hogy a diákok átélték a vizsgát, megtapasztalták a vizsgahelyzetet, hogy kamerák veszik őket, miközben feladatot oldanak meg, és a tételek összecserélése hasznos tapasztalat volt a vizsgabizottság számára is, értékelte a történteket Oana Bărbuţ tanfelügyelő.

A legdurvább, hogy nem a hibázó vizsgáztatók, hanem a diákok járnak rosszul: mivel az idei tételeket már megoldották a tanórákon, újra fognak próbavizsgázni a tanfelügyelők által összeállított feladatokból. Nem csodálkoznánk, ha a diákok hallgatnának az Országos Diáktanácsra, és azt a vizsgát üres lapokkal szabotálnák.

A vétkes bizottság pdeig megússza egy jelentéssel. Az esetet még aznap jelentette az iskola a tanfelügyelőségnek, a tanfelügyelőség pedig a minisztériumnak, és ezt a jelentést a szankció egy formájának lehet tekinteni, nyilatkozta ma a tanfelügyelő.

Hirdetés