Fotó: Huff.ro
Beolvasnak
papmeli
2019. március 11. hétfő, 11:32
Bojkottra szólítja a diákságot a ma kezdődött próbavizsgákon az Országos Diáktanács.

Fehér lappal akarnak tiltakozni az oktatási minisztérium fejetlen újításai ellen az Országos Diáktanács képviselői, bejelentették: a képességvizsga próbáján nem írnak semmit a lapra, így tiltakozva az ellen, hogy a szaktárca nem a képességeikre, hanem az ismereteikre kíváncsi. A diákok kijelentik: nem akarnak kísérleti nyulak lenni, és

elegük van abból, hogy a román oktatási rendszer nem alkalmazkodik a modern kor elvárásaihoz,

nem a diákok szükségleteire és érdekeire alapoz. Mivel úgy érzik, hogy a minisztérium eddig nem vette komolyan javaslataikat, arra kérik a diákságot, hogy csatlakozzon a tiltakozásukhoz.

Mint írják, leginkább a jövő generációk miatt állnak ki, mivel nem szeretnék, ha azok is az oktatási minisztérium kísérleti nyulai, egy feláldozott generáció lennének, ugyanis a szaktárca számára a vizsgák célt jelentenek, nem eszközt. Ez

nem a diákok kritikus gondolkodására kíváncsi, hanem a bemagolt információra.

Az üres lap nem kötelező, a felháborodott diákok ezen üzenhetnek is, felírhatják rá sérelmeiket egyfajta kiáltvánnyá változtatva. „Nem akarunk könnyebb felmérőket, reális felmérőket akarunk!” – mondják ki a végszót a diákság képviselői.

Az idei képességvizsga próbái ma kezdődtek a nyolcadikos diákok számára, ezen első alkalommal a hetedikesek is részt vesznek. A megmérettetésre mintegy 350 ezer diákot várnak. A tiltakozás oka, hogy a Ecaterina Andronescu korábban bejelentette: könnyíteni akar a vizsgákon, ezért rácstesztet vezetne be.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.