Ünneprontók akcióban: a Kovászna megyei prefektus is bírságokkal fenyegetőzik

Persze, hogy bírsággal fenyegette meg az önkormányzati vezetőket.
Hirdetés

Ők így készülnek a magyar nemzeti ünnepre: a Hargita megyei prefektushoz hasonlóan Sebastian Cucu Kovászna megyei kormánymegbízott is körlevélben szólította fel a polgármestereket a román lobogó kitűzésére és a himnusz eléneklésére vonatkozó törvény betartására.

Cucu – aki tavaly Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármesterét is megbírságolta március 15. után – ismét arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ismét küldi a büntetést, ha minden intézményépületen vagy köztéren nem tűzik ki a román lobogót más állam zászlója mellé.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a körlevél kapcsán a Háromszéknek azt mondta, Sebastian Cucu „teszi azt, amivel megbízták, amit elvárnak tőle, mi a lelkiismeretünk parancsát követve cselekszünk nemzeti ünnepünkön”. Tamás Sándor megyei tanácselnök pedig azt mondta, számára egyértelmű, hogy a román kormány képviselői idén is „mindent próbálnak megtenni, hogy megakadályozzák a békés, méltóságteljes ünneplést”. Sepsiszentgyörgyön amúgy már díszben áll a város, nekünk nagyon tetszik: 


(Fotó: Antal Árpád/Facebook) 

Hirdetés