Nehézsúlyú nacionalistát igazolt a PNL: műsorvezető vezeti az EP-listájukat

A magyarok ellen professzionálisan hergelő Rareş Bogdan visszairatkozott a liberális pártba.
Hirdetés

Szaftosan nacionalista kampányra számíthatunk az európai parlamenti választások előtt, a Nemzeti Liberális Párt ugyanis leigazolta Rareş Bogdant, aki estére estére fröcsögte a magyarellenes indulatokat és szlogeneket a Realitatea TV képernyőjéről.

A PNL képviselője, Florin Roman jelentette be, hogy Rareş Bogdan visszairatkozott a pártba, és azért vissza, mert korábban már tag volt: a párt kolozsvári ifjúsági szervezetét vezette. Láthatólag a PNL-t nem zavarja, hogy a CNA már többször vaskosan megbírságolta a Realitatea TV-t Rareş Bogdan mélynackó hőbörgései miatt, a pártot valószínűleg az a 220 ezres közönség érdekli, amelyet a műsorvezető a Facebookon felhalmozott.

Rareş Bogdannak már korábban felajánlotta a PNL, hogy vezesse az EP-jelöltek listáját, erre még nem mondott határozott igent, de többször utalt rá, hogy EP-képviselő lesz. De nem akármilyen, mezei EP-képviselő, mert ő nem azért megy vissza a politikába, mondta, hanem hogy kegyetlenül harcoljon, és elhitesse a liberálisokkal, hogy ők lehetnek az ország legerősebb pártja.

A párt 10 képviselői helyre számít az Európai Parlamentben, ha megszerzi a szavazatok 25-30 százalékát. Az elsőként jelentkező volt pártelnök, Crin Antonescu sajtóértesülések szerint már nem szerepel a befutónak számító első tíz hely valamelyikén. A PNL csütörtökön szavaz a befutó helyekről.

Hirdetés