Illusztráció | Fotó forrása: Emil Boc Facebook-oldala
Hájp is hájp
Timi
2019. március 13. szerda, 17:11
A fővárosból nézve Kolozsvár nem érdemli meg a körülötte lévő felhajtást. A polgármester válaszolt.

Mindannyiunk kedvenc mocskos szájú műsorvezetője, a magyarellenes kirohanásai miatt rendszeresen pénzbírsággal sújtott  Radu Banciu nemrég ocsmány módon kikelt Kolozsvár ellen, mely szerinte „egy szar város”, és jó híre csak csak egy máz, amivel felveri – többek között – a lakásbérlés költségét. Egy nemrég közzétett felmérés szerint tudniillik a kolozsvári ingatlanpiac megelőzte a fővárosét, Kolozsvár gyakorlatilag a legdrágább város Romániában. A műsorvezető – aki mellesleg a `90-es években éppen a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen fejlesztette ilyen választékosra a szókincsét – úgy vélekedett,

Kolozsvár belvárosa rosszabbul néz ki, mint bármelyik közép-európai középkori város, akárcsak Nagyszeben vagy Brassó belvárosa is.

Csakhogy Kolozsvár a többi városhoz képest is indokolatlanul drága, mindig is az volt, azon kívül, hogy kicsivel tisztábbak az utcái, határozottan nem érdemli meg ezt a körülötte lévő felhajtást.

Nincs infrastruktúra, magas a légszennyezettség, túlzsúfolt, reptere pedig külföldről nézve nevetséges, igaz, romániai szinten megfelel az itt élő hülyéknek – sorolta hasonlóan szofisztikált hangnemben az észrevételeit Banciu, aki szerint attól, hogy sorra épültek a szállodák és az éttermek, Kolozsvár nem vált civilizálttá. A műsorvezető Románia többi régióját sem kímélte, amelyeket Dél-Albániához és Malawihoz hasonlított.

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere természetesen nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat, bár bevallása szerint nincs ideje mindenféle műsort figyelemmel kísérni. Leszögezte, hogy a nemzetközi felmérések szerint

a romániai városok közül Kolozsváron a legjobb az életminőség,

és a levegő szennyezettsége sem lehet rosszabb, mint Bukarestben. Valóban sok a gépjármű a város utcáin, de így sincs olyan sok, mint amennyi Bukarestben, replikázott a populizmusban elöljáró elöljáró.

Bár ebben a meccsben egyértelműen Kolozsvárnak drukkolunk, és nem a bunkó módon beszóló fővárosi parasztnak műsorvezetőnek, azt azért jegyezzük meg, hogy a kolozsvári lakhatási és közlekedési viszonyokkal, illetve az eltúlzott árakkal méltán lehetnek elégedetlenek a kolozsváriak, még ha ez nem is tetszik Emil Bocnak és híveinek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30358
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.