Illusztráció | Fotó forrása: Emil Boc Facebook-oldala
Hájp is hájp
Timi
2019. március 13. szerda, 17:11
A fővárosból nézve Kolozsvár nem érdemli meg a körülötte lévő felhajtást. A polgármester válaszolt.

Mindannyiunk kedvenc mocskos szájú műsorvezetője, a magyarellenes kirohanásai miatt rendszeresen pénzbírsággal sújtott  Radu Banciu nemrég ocsmány módon kikelt Kolozsvár ellen, mely szerinte „egy szar város”, és jó híre csak csak egy máz, amivel felveri – többek között – a lakásbérlés költségét. Egy nemrég közzétett felmérés szerint tudniillik a kolozsvári ingatlanpiac megelőzte a fővárosét, Kolozsvár gyakorlatilag a legdrágább város Romániában. A műsorvezető – aki mellesleg a `90-es években éppen a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen fejlesztette ilyen választékosra a szókincsét – úgy vélekedett,

Kolozsvár belvárosa rosszabbul néz ki, mint bármelyik közép-európai középkori város, akárcsak Nagyszeben vagy Brassó belvárosa is.

Csakhogy Kolozsvár a többi városhoz képest is indokolatlanul drága, mindig is az volt, azon kívül, hogy kicsivel tisztábbak az utcái, határozottan nem érdemli meg ezt a körülötte lévő felhajtást.

Nincs infrastruktúra, magas a légszennyezettség, túlzsúfolt, reptere pedig külföldről nézve nevetséges, igaz, romániai szinten megfelel az itt élő hülyéknek – sorolta hasonlóan szofisztikált hangnemben az észrevételeit Banciu, aki szerint attól, hogy sorra épültek a szállodák és az éttermek, Kolozsvár nem vált civilizálttá. A műsorvezető Románia többi régióját sem kímélte, amelyeket Dél-Albániához és Malawihoz hasonlított.

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere természetesen nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat, bár bevallása szerint nincs ideje mindenféle műsort figyelemmel kísérni. Leszögezte, hogy a nemzetközi felmérések szerint

a romániai városok közül Kolozsváron a legjobb az életminőség,

és a levegő szennyezettsége sem lehet rosszabb, mint Bukarestben. Valóban sok a gépjármű a város utcáin, de így sincs olyan sok, mint amennyi Bukarestben, replikázott a populizmusban elöljáró elöljáró.

Bár ebben a meccsben egyértelműen Kolozsvárnak drukkolunk, és nem a bunkó módon beszóló fővárosi parasztnak műsorvezetőnek, azt azért jegyezzük meg, hogy a kolozsvári lakhatási és közlekedési viszonyokkal, illetve az eltúlzott árakkal méltán lehetnek elégedetlenek a kolozsváriak, még ha ez nem is tetszik Emil Bocnak és híveinek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30358
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.
Elképesztően operatívak voltak vasárnap kora reggel.
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
A román politikai kultúra régi mintái: népieskedés, nosztalgia, ostoba ájtatosság, öndicséret, nyelvtani hibák.
A SRI vizsgálja, merre járt.
Az államfő így tisztelte meg a romániai magyar közösséget a nemzeti ünnepen.
Ferenczes István költő-szerkesztőnek, Selmeczi György zeneszerzőnek és Tamás Menyhért költőnek gratulálunk!
Képekben mutatjuk a március 15-i kolozsvári felvonulás és ünnepség pillanatait.
A polgári engedetlenséget gyakorolta ma 15 percre a lakosság egy része.