Fizethet az autópályák üzemeltetője, amiért a hanyagsága miatt balesetet szenvedett egy autó

Kutya okozta a balesetet, de a közúti infrastruktúrát működtető társaság viszi el a balhét.
Hirdetés

Fizethet hanyagságáért a közúti infrastruktúra üzemeltetésével megbízott országos társaság (CNAIR): a vajdahunyadi törvényszék kártérítést ítélt meg egy Hunyad megyei autósnak, aki a Déva és Temesvár közötti autópályán szenvedett balesetet egy, az úttestre szabadult kutya miatt.

Az autós az autópályán megszokott sebességgel haladt, hiszen jobb helyeken általában nem kell arra számítani, hogy a sztrádán háziállatok bukkannak fel.

Nem így nálunk. Az autó előtt egyszer csak egy kutya jelent meg, az autós el akarta kerülni az ütközést, ezért félre rántotta a kormányt – és így következett be a baleset, amelyben az autó megrongálódott-

A baleset még február elején történt, az autós beperelte a CNAIR-t, és most alapfokon nyert is.

A bíróság ítélete értelmében a CNAIR-nak a gépjármű javítási munkálataira 5269, erkölcsi kártérítésként pedig további 1000 lejt kell fizetnie.

Hirdetés

A bíróság ugyanis megalapozottnak találta a felperes panaszát, miszerint a kutya a CNAIR hibájából tévedt az úttestre, a társaság ugyanis elmulasztotta egy kiszakadt védőháló pótlását, a kutya pedig a résen keresztül jutott be az autósztrádára.

A CNAIR még reménykedhet, az ítélet ugyanis nem jogerős, így fellebbezhet ellene.

Kíváncsian várjuk a jogerős ítéletet.

Hirdetés