Ha mostanában miccshúst vásárolt Maros megyében, ne egye meg!

Másfél tonna fertőzött csórékolbász kerülhetett a vásárlókhoz.
Hirdetés

Élelmiszerbiztonsági figyelmeztetést adott ki az ezért felelős hivatal Maros megyei vezetője, Kincses Sándor, miután kiderült, több mint másfél tonna fertőzött miccshús kerülhetett egy áruházlánc polcaira a megyében. Ráadásul szinte mindet felvásárolták már, így a szalmonellafertőzés veszélye közvetlenül a lakosságot fenyegeti.

A dicsőszentmártoni húsfeldolgozó üzemből származó mintákat Bukarestben vizsgálták meg, ötből két esetben mutatva ki a szalmonella baktérium jelenlétét. Értesítették a forgalmazót és az áruházláncot is a problémáról, de a polcokról már csak 20 kilogrammot tudtak visszavonni, a többit ugyanis felvásárolták már. Egyébként csütörtökön járt le a szavatossági ideje. Egyelőre nem jelentettek megbetegedést a közegészségügyiek.

A húsfeldolgozó üzemben további 1,2 tonna húspépet találtak, amit szintén megvizsgálnak és  fertőzöttség esetén megsemmisítenek.

A bakteriális hasmenéseket okozó szalmonella a személyzet nem megfelelő kézmosása útján terjed a húsra. Az élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrzéseket folytatott a helyszínen, de nem találtak szabálytalanságot.

Hirdetés