Egy hét sem telt el, és máris rengetegen regisztráltak a csíksomlyói pápalátogatásra

Már most látványos az érdeklődés.
Hirdetés

Egy hete indították el Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának szervezői a pontifex.ro oldalt, ahol regisztrálni lehet a rendkívüli eseményre, és máris mintegy 50 ezren jelentkeztek. A szervezőbizottság tagjaként Bodó Márta elmondta, már most látszik, hogy nagy az érdeklődés a katolikus egyház fejének június elsejei csíksomlyói szentmiséje iránt, az eddigi adatok szerint március 6-ig több mint 300 csoport és körülbelül 45000–50000 személy regisztrált.

Az oldalt tovább bővítik, a regisztrációs felület mellett itt minden, a pápalátogatással kapcsolatos információt, sajtóhírt megtalálhatnak az érdeklődők, ugyanakkor a szervezők a zarándokok felkészülését is segítik: magyar, román, angol nyelven közölnek ismertetést a helyszínről, a kegyhelyről, kegyszoborról, a búcsúról, felvázolják Ferenc pápa életútját és tanítását.

A látogatás hatékonyabb előkészítése miatt csoportos regisztrációt javasolnak a szervezők, mivel a csoport szállítása könnyebben egybehangolható és egyszerűbb szektorokba beosztani. A bejelentkezettek az online regisztráció lezárulta, március 31. után elektronikus formában kapják meg a kinyomtatandó jegyeket. A pápalátogatás részleteiről ITT írtunk.
 

Hirdetés