Csak ötölt-hatolt a miniszter, amikor az egy méteres autópályáról kérdezték

A közlekedési tárca vezetője megértette az üzenetet és azt ígérte, dolgoznak azon, hogy dolgozhassanak.
Hirdetés

Răzvan Cuc közlekedési miniszter fülébe is eljutott az egy méteres autópályát építő moldvai üzletember által meghirdetett 15 perces tiltakozás híre, ezért szerdán mondania kellett valamit az újságíróknak az infrastruktúra-fejlesztést sürgető sztrájkról. Jött is a megszokott bődületes közhelyparádé.

„Természetesen megértettem a tiltakozás üzenetét, mindenki megértette. Épp ezért be fogom bizonyítani, hogy a miniszteri mandátumom alatt járni fogom az építőtelepeket, mert én is úgy vélem, hogy fel kell gyorsítanunk az autópálya-építési folyamatot. Azon vagyunk, hogy elhárítsunk minden adminisztratív akadályt” – adta el a semmit Răzvan Cuc, aki korábban sci-fibe hajló autópálya-építési terveket vázolt fel a sajtónak.

Megértette az üzenetet Narcis Neaga, a közutak és autópályák karbantartásáért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója is, aki csak annyit mondott, komolyan veszik a Suceava megyei üzletember által meghirdetett akciót, és épp azon vannak, hogy hatékonyabbá tegyék a CNAIR munkáját.

A Ștefan Mandachi vállalkozó által közzétett videót mi is bemutattuk, melyben közölte, hogy tiltakozásképpen, saját költségén egy méter hosszú autópályát épített Moldvában, és azt március 15-én, 15 órakor akarja felavatni, ugyanakkor 15 perces demonstrációra – tevékenysége 15 perces megszakítására – buzdít mindenkit. A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak.

 

Hirdetés