Most éppen a csernátoniakat tartja rettegésben a medve

Egy portára betört, és rátámadt a juhokra.
Hirdetés

A Székelyföldön most már szinte alig műlik el nap medvetámadásról szóló hír nélkül, és még az a jobbik eset, ha nem emberre, csak háziállatokra támadnak. 

Mint ahogy most a Kovászna megyei Csernátonban, ahol egy ház udvarára is betört.

A Székely Hírmondó szerint még pénteken betörte az istálló ajtaját, és vadászatot rendezett a juhok és bárányok soraiban. Egy juhot megölt – kihurcolta az udvarra, ahol kitépte belsőségeit, és falatozott belőle –, másik négyet megsebesített.

A gazda nem számíthat támogatásra, mert a juhai nem fülszámozottak. Ő inkább a megmaradt jószág miatt aggódik, hiszen köztudott, hogy a medve visszatér a zsákmánylelő helyre, főként, hogy ilyen könnyen hozzájutott.

Hirdetés

A lap szerint napok óta úton-útfélen arról beszélgetnek a falu lakói, hogy ki, hol látta a nagyvadat. Nem az erdőszéleken, távoli legelőkön, hanem a házak között, este és reggel, amikor még munkába mennek, illetve onnan térnek haza az emberek.

A faluban számos történet kapott szájra, egyik szerint minap az erdőben kergetett meg valakit a medve, amelyről szemtanúk állítják, hogy kis bocsok társaságában látták, és a falu fölött, az Eperjesi erdőrészen tanyázik. 

Hirdetés