Ekkorát nyalva ajnározni valakit akkor is ciki, ha megérdemli. Hát még Ion Iliescu esetében

A PSD szerelmi vallomásnak is beillő köszöntőt posztolt a születésnapja alkalmából.
Hirdetés
Nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) a köszöntőben, amelyet abból az alkalomból tettek közzé vasárnap a párt Facebook-oldalán, hogy a PSD nagy öregje és szellemi mentora, Ion Iliescu volt államfő betöltötte a 89. életévét.
 
„Ma ünnepeljük a Szociáldemokrata Párt alapító atyját, a modern román szociáldemokrácia értékeinek képviselőjét, és talán az egyetlen, igazán kiegyensúlyozott és a Románia jólétét célzó óhajokkal szolidáris elnököt. Isten éltesse azt, akit Adrian Năstase a román politika bölcsének nevezett! Isten éltesse Ion Iliescut!” – zárul az ömlengés.
 
 
Nem sokkal később Liviu Dragnea, a PSD elnöke szükségét érezte hogy személyesen is köszöntse Iliescut. Posztjában azt írta: kétségtelen, hogy Iliescu döntő módon befolyásolta az ország elmúlt 30 évét, és egyike azoknak, akik lehetővé tették a mai Romániát.
 
Iliescu 1990 és 1996 között, majd 2000 és 2004 között volt Románia államfője, 1996 és 2000, illetve 2004 és 2008 között a párt szenátora volt. 

Hirdetés