Negyven parkolási bírságot próbálnak behajtani egy rendőrön Nagybányán

A lakosok felháborodtak azon, hogy rendszeresen szabálytalanul parkol, magyarázatot követelnek.
Hirdetés

Egy nagybányai rendőr azt gondolhatta, hogy rá nem vonatkoznak a parkolási szabályok és bárhol otthagyhatja gépjárművét, más magyarázat nincs arra, hogy miért parkolt következetesen a tilosban személygépjárművével, éppen a Máramaros megyei rendőrség székhelyével szemben. A környéken megelégelték, hogy az autó az elmúlt egy évben illegális helyen állomásozik, ezért kinyomozták: a csehországi rendszámtáblával rendelkező gépjármű tulajdonosa egy rendőr, amit hatósági források is megerősítettek.

A sajtó kiderítette, a helyi rendőrség összesen negyven parkolási bírságot állított ki az elmúlt egy évben, ebből 38-at a tavaly, kettőt ebben az évben. Egyik bírságot sem fizették egyelőre ki, és mivel egy külföldi rendszámtáblával rendelkező autóról van szó, nem tudták leellenőrízni, ki a tulajdonosa.

Megkérdezték a Máramaros megyei rendőrséget is az esetről, mely csak annyit közölt, hogy a gépjármű minden feltételnek eleget tesz ahhoz, hogy a romániai utakon közlekedhessen, az illegális parkolásért pedig büntetést állítottak ki a sofőrnek. Már csak arra lennénk kíváncsiak, ki is fizeti majd a felhalmozott bírságokat.

Hirdetés