Kép: Manases Sándor
Bratyizás
béel
2019. március 1. péntek, 11:04
Komolyan. Ő maga közölte.

Valószínűleg kevés olyan olvasónk van, aki nem tudja, ki az a Lia Olguța Vasilescu. A szociáldemokrata politikusnő az elmúlt hónapokban azzal került reflektorfénybe, hogy lemondott a munkaügyi miniszeri tárcáról, hogy először a közlekedési minisztérium élére, majd a fejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettesi tisztségre jelöljék, de ez kútba esett, mert Klaus Iohannis államfő Vasilescu alkalmatlanságára hivatkozva mindkét esetben elutasította a kinevezését. Azóta egyszerű szociáldemokrata párti szenátorként tengeti a napjait.

De most nem a politikai tevékenysége miatt figyeltünk fel rá.

Hanem azért, mert ellátogatott a Székelyföldre.

Ezt ő maga közölte Facebook-oldalán, ahol fényképeket is feltöltött arról, ahogy a Csíkszereda jégkorongcsapatának Brassó elleni mérkőzésén újdonsült férje és párttársa, Claudiu Manda, valamint Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor társaságában üldögél.

Természetesen nem a hokimeccs kedvéért érkezett a székely városba – oda csak a mérkőzés közepe táján futott be, hanem a Csíkszereda és a Craiova közötti labdarúgó kupameccsre. Vasilescu ugyanis korábban Craiova polgármestere volt, és ma is a szíve csücske a csapat.

Súlyosbító körülményként ő és Manda is a csíkszeredai csapat mezét viselték. Mármint Manda viselte, Vasilescu csak lazán a vállára terítette.

De még csak nem is ez a legsúlyosabb. Hanem az, hogy Vasilescu a szelfiket a következő kommentárral osztotta meg: Jégkorong-mérkőzésen székely testvéreimnél.

Csak emlékeztetőül: arról a  Lia Olguța Vasilescuról van szó, akinek politikai karrierje annak idején a notóriusan magyargyűlölő Nagy-Románia Pártban indult.

Azóta viszont sok víz lefolyt a Zsilen,  és az Olton is. Vasilescu meg egyszer csak felfedezte, hogy a székelyek valójában a testvérei, még ha csak virtuálisan is.

Mivel jelen sorok szerzője nem székely, nem is mondhatja, hogy Isten hozta a családban. 

Ezt – vagy bármilyen más reakciót – rábízzuk székely olvasóinkra.

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.