Dráma
gycsaba
2019. február 28. csütörtök, 20:51
Szerintük az a legnagyobb baj, hogy a magyar többségű megyék román és magyar kettős fennhatóság alatt működnek.
Panaszáradattal érkeztek Bukarestbe a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumának képviselői, akik szerdán személyesen Liviu Dragnea alsoházi elnöktől és Viorica Dăncilă miniszterelnöktől kértek segítséget problémáik megoldására.
 
Az Agerpres idézi a civil fórum közleményét, mely szerint a székelyföldi románok többek közt arra panaszkodtak, hogy Kovászna, Hargita és Maros megye valójában a román és a magyar állam kettős fennhatósága alatt működik. Úgy érzik, gondjaik csakis az állami hatóságok fellépése révén oldódhatnak meg, a két elöljáró pedig állítólag támogatást ígért a civil fórumnak.
 
A rendszeresen hisztiző, magyarellenes szervezet a megbeszélésen bemutatta azt a nyílt levelet is, amelyet január 26-án fogadtak el Sepsiszentgyörgyön, s amelyben azt kérték, hogy a román hatóságok akadályozzák meg, hogy Magyarország illetéktelenül beavatkozzon Románia belügyeibe, és arra is garanciákat kértek, hogy Romániában soha nem engedélyezzék az etnikai alapú területi autonómiát. Ezt itt lehet elolvasni: 

 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.