Hiába: továbbra sem igazán szeretnek bennünket román barátaink

Egy felmérés megmutatja, mi a helyzet. Azért a homoszexuálisokat és a romákat még nálunk is jobban elutasítják.
Hirdetés

Nem sikerült nagyon belopnunk nekünk, magyaroknak magunkat a románok szívébe: egy most közzétett felmérés szerint többségük még mindig nem bízik bennünk.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) megrendelésére az IRES által november 26. és december 10. között készített felmérés szerint azért többen bíznak bennünk mint a homoszexuálisokban és a romákban, viszont sokan gondolják úgy, hogy Soros György rosszat tett az országnak.

A válaszadók 53 százaléka válaszolta azt, hogy nem bízik a magyarokban, ugyanakkor a homoszexuálisok és a romák esetében az arány jóval nagyobb: 74, illetve 72 százalék.

A zsidók megítélése jobb: 46 százalék nem bízik bennük.

És hogy akkor kiben bíznak? Nos, leginkább az idősekben (79 százalék), a fogyatékkal élőkben (72 százalék) és a nőkben (69 százalék).

 

Arra is rákérdeztek, kit fogadnának el rokonnak, illetve barátnak.

Hirdetés

Nos, rokonnak a legtöbben (59 százalék) homoszexuálist nem akarnak, 52 százaléknyian pedig barátnak sem. Romát 29 százalék nem akar a családban látni, a baráti körében pedig 18.

Mi egy picivel jobb helyzetben vagyunk: 24 százaléknyian vernék ki bottal a házból a magyar rokont, míg a baráti körből 15 százalék üldözné el.

A zsidók viszonyában ez a két arány: 21, illetve 14 százalék.

A válaszadók több mint kétharmada egyben a homoszexuálisok közötti házasságot is ellenzi, 60 százalék pedig a bejegyzett élettársi viszonyt sem nézné jó szemmel.

És azért rákérdeztek arra is, hogy Soros Györgyről mit tartanak. Nos, lehet, hogy sokat nem tudnak róla, de azért a válaszadók 35,5 százaléka úgy gondolja, hogy rosszat tett Romániának.

 

Hirdetés