Lassan elkopnak az országutak Erdély és Ó-Románia között

Autópálya nincs, a meglévő utak pedig a nagy igénybevétel miatt repedeznek.
Hirdetés

Minden jel szerint még sokáig várnunk kell arra, hogy Erdélyből autópályán lehessen megközelíteni a román fővárost, ezért is lenne fontos, hogy legalább a meglévő országutak megfelelő állapotúak legyenek. Ez azonban nincs így, hívja fel a figyelmet az Infrastruktúráért Egyesület (Asociatia Pro Infrastructura), mely fotókkal mutatja be a 7-es számú országút Nagyszeben és Pitești közötti szakaszának egyre romló állapotát.

Az aszfaltrétegen repedések és süllyedések képződtek, a közlekedési sávok az út szélei felé lejtenek, bármikor előfordulhat, hogy

a talaj konkrétan kicsúszik az út alól, vagy fordítva, az út csúszik le a talajról.

Az egyesület szerint a több hónapja keletkezett repedések napról napra egyre nagyobbak, és bármikor tragédiához vezethetnek, ezért azt kérik az útkezelő társaságtól, hogy mihamarabb intézkedjenek az említett szakaszon. Ha csak nincsenek túlságosan elfoglalva azzal, hogy zárva tartsák a már elkészült autópálya-szakaszokat, hogy tovább lassítsák a pályázati kiírások eljárásait, vagy munkát mímeljenek az építkezési helyszíneken – fogalmaznak.

A 7-es számú országút bonyolítja le a legnagyobb forgalmat Erdély és Bukarest között, ráadásul a teherforgalom is igencsak intenzív, ami tovább rontja a helyzetet. Az útkezelő társaság ehhez képest nem viszi túlzásba az út karbantartását és az útjavításokat, nem bünteti a megengedettnél nagyobb szállítmányokat fuvarozó tehergépkocsikat. Minden javítási munkálat felfoghatatlanul elhúzódik, például a 1-es számú országút pár száz méteres szakaszán, Prahova és Bănești között pár éve csak három sávon lehet közlekedni, mert az útkezelő társaság az egyik sáv felújításával kínlódik.

Hirdetés