Na, vajon mivel kárpótolná a diákságot a megnyirbált vakációért a reformminiszter?

Tornacipőt és melegítőt kapnának, hogy ne sírjanak az eltörölt félévközi szünidő után.
Hirdetés

Ecaterina Andronescu továbbra sem tétlenkedik, most épp a tanév szerkezetét állítja feje tetejére az oktatási miniszter. És újabb támogatási programot indít, mintha ily módon akarná jóvá tenni, hogy kevesebb vakáció nélkül hagyja a diákságot.

Az újabbnál újabb drasztikus módosításáról híres tárcavezető már korábban meglebegtette, hogy túl hosszú a téli szünidő, ráadásul az ezt követő három hét tanítás után újabb, félévközi vakációra mennek a diákok. Nos, a következő tanévben már nem fognak, tett róla a miniszter. A 2019-2020-as tanévben

nem lesz félévközi vakáció, míg a téli vakáció továbbra is három hét marad:

december 21-től 2020. január 12-éig tart. Utána máris a második félév kezdődik, így ez kerek öt héttel lesz hosszabb, mint az első. A húsz tanítási hetet két hét húsvéti szünidő szakítja meg április 4-21. között, majd június 12-éig kell kibírniuk szabadság nélkül a diákoknak. A rossz hír mellett jó hírrel is szolgált a diákoknak, és még inkább a szülőknek a tárcavezető. Bejelentette, hogy

nemcsak táblagépet szándékszik ajándékozni a diákságnak, hanem iskolai és sportfelszerelést is.

600 millió lejt különítenek el, hogy a diákoknak egész évre legyen taneszközük és tornafelszerelésük. Utóbbira már ebben az évben megkapják az ajándékutalványt a kötelező oktatásban (nulladik-tizedik osztály) részt vevő diákok.

Hirdetés

A tréningruhát és tornacipőt maguk választhatják ki méretüknek megfelelően, mondta nagyvonalúan a miniszter. A taneszközcsomagot ellenben a szaktárca állítja össze nekik, és kötelező módon román, illetve matematika tankönyv is lenne benne, melyeknek majd a képességvizsgára való felkészüléskor vehetik hasznát.

Naná, hogy a kisebbségek anyanyelvkönyvére most sem gondolt senki, hiába vizsgatantárgy.

Hirdetés