Akció: örökbe lehet fogadni Sanyit, a Szent Anna-tó rettegett medvéjét (VIDEÓval)

Plüssmaci helyett igazi mackót ajándékozhatnak egymásnak a szerelmesek.
Hirdetés

És ezzel az zernyesti medverezervátumot támogathatják. A maga módján ugyanis a vadon talált medvebocsok megmentésére szakosodott Libearty – Bear Sanctuary is próbálja kihasználni a Bálint-napi kedveskedési lázat, és plüssmaci helyett saját mackóit ajánlja ajándékként a szerelmeseknek.

Persze, csak virtuálisan, nem kell a valóságban medvét táncoltatniuk a Bálint-napozóknak, csupán egy igazolást kapnak arról, hogy van egy medvéjük a zernyesti rezervátumban. Itt több mint száz nagyvadat gondoznak, ami nem kevés pénzbe kerül.

A mackókat 140 lejjel lehet támogatni, ennek ellenében mailen egy örökbefogadó bizonyítványt kap a Bálint-napi állatbarát. Paula Ciotlos, a rezervátum képviselője szerint az akciónak nem kis sikere van a fiatalok körében.

A zernyesti mackókat amúgy éves „örökbefogadással” is lehet segíteni, ez esetben 60 eurót kell utalni a számlájukra. A rezervátum lakói körül a Jean és Brigidette nevű mackók iránt van a legnagyobb érdeklődés.

Hirdetés

De az érdeklődők akár Emilt is segíthetik adományaikkal, aki korábban Sanyi néven vált ismertté, a Szent Anna-tó környékén kunyerált ennivalót a turistáktól. Pedig halászni is tud, mutatjuk.

Hirdetés