Na melyik a legboldogabb szék?

Mondja el, hogy érzi magát, és nyerjen wellness hétvégét. Természetesen Székelyföldön.
Hirdetés

Hogyan nézne ki Erdély és ezen belül Székelyföld boldogságtérképe? Ezt mérik fel és rajzolják meg a Sapientia EMTE kutatói a budapesti ELTE Pozitív Pszichológia Tanszékével együtt, a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával.

A felmérés eszköze egy online kérdőív, amit ide kattintva lehet kitölteni mintegy 10-12 perc alatt. A kérdőívet kitöltők között kétszemélyes wellness hétvégére szóló utalványt sorsolnak ki a kutatás lebonyolítói, amelyet a Bálványos Resortban (Grand Hotel Bálványos) lehet beváltani április hónap folyamán, áll a Sapientia mai közleményében. 

A székelyek lelkiállapotának felmérése globális trendbe illeszkedik: a polgári jólét fontos mutatójává vált az országok és népcsoportok mentális jóléte is. A GDP alakulása mellett egyre fontosabbá válik a Happy Planet Index vagy Social Progress Index eredményeinek országonkénti összehasonlítása.

Magyarországon az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pozitív Pszichológia kutatócsoportja 2016-ban és 2018-ban készítette el az ország boldogságtérképét internetes vizsgálat eredményei alapján. A legutóbbi eredményeket 2018-ban tették közzé, az ENSZ közgyűlése által a boldogság nemzetközi napjává nyilvánított március 20-án.

Hirdetés