Feladta a harcot a bársonyszékekért Lia Olguţa Vasilescu

Nem önszántából fújt visszavonulót, főnöke és jó barátja, Liviu Dragnea győzte meg.
Hirdetés

Sokadik nekifutásra sem sikerült megszereznie a regionális fejlesztési és közigazgatási miniszteri, egyben miniszterelnök-helyettesi tisztséget Lia Olguţa Vasilescu volt munkaügyi miniszternek, miután jelölését Klaus Iohannis államfő következetesen visszadobta. Bár úgy tűnt, ezt az állóháborút a végtelenségig képesek lennének folytatni, ma Vasilescu mégis önfeláldozóan visszavonulót fújt.

Elismerte, hogy nem önszántából tette, a Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével folytatott beszélgetés után döntött úgy, hogy visszavonja jelöltségét. Azzal indokolta, hogy amennyiben az alkotmánybírósághoz fordulnak, a döntésre legalább egy hónapot várni kell, ami akadályozná a kormányzat hatékony működését. Márpedig egy ilyen fontos időszakban, amikor Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, nem maradhat betötetlenül az általa megpályázott tárca.

Iohannis azért pattintotta vissza Vasilescu jelölését, mert szerinte nincs megfelelő képesítése a fejlesztési minisztérium ügyeihez és nincs megfelelő tapasztalata országos közigazgatási, illetve fejlesztési közpolitikák menedzseléséhez és promoválásához. Meg hát munkaügyi miniszterként sem remekelt, és a nyelvezetével, stílusával is gondok vannak.

Hirdetés