Székelyföldi terrorvád: Végre nem csak üvegfal mögül láthatja családját Beke István

A terrorvád elítéltjét egy kevésbé szigorú börtönbe költöztették.
Hirdetés

Jó magaviselete miatt január végén arról döntöttek a csíkszeredai börtönben, hogy enyhébb fogva tartási kategóriába sorolják Beke Istvánt, így kérésének megfelelően a lakhelyéhez legközelebb eső börtönbe, a Brassó megyei feketehalmiba kerül.

Felesége, Beke Csilla arról számolt be az MTI-nek, hogy a kevésbé szigorú büntetés-végrehajtási fokozat egy félig nyitott rendszerként működik, ami  azt jelenti, hogy napközben a börtöncellák ajtói nyitva vannak, és

a fogvatartottak szabadon mozoghatnak a börtön területének egy részén.

Bíznak abban, hogy a munkát is engedélyezik Bekének, amire a csíszeredai börtönben csak időnként nyílt lehetőség. Jó hír a családnak, hogy a havonkénti látogatások esetén már nemcsak üvegfal mögött láthatják a családfőt.

Mivel a székely terrorvád másik elítéltje, Szőcs Zoltán egy hónappal később került előzetes letartóztatásba, számára később nyílhat meg ugyanez a lehetőség.

A hónap végén legfelsőbb bíróság elé kerül Beke István és Szőcs Zoltán rendkívüli jogorvoslati kérése, ha engedélyezik az ügyük újratárgyalását, még az is megtörténhet, hogy szabadlábon védekezhetnek, bizakodik Beke Csilla. 

Hirdetés