Dollártízezrek helyett több évtizednyi börtönt kaphatnak a Kambodzsában elfogott román drogcsempészek

Öt kilónyi kábítószerrel buktak le.
Hirdetés

Luxusszállodák napozóágyai helyett a kambodzsai adófizetők pénzéből fenntartott, nem feltétlenül luxuskörülményeket biztosító helyi börtönök kényelmét élvezheti az a két román állampolgár, akit drogcsempészet miatt vettek őrizetbe a délkelet-ázsiai országban az elmúlt héten.

A beszámolók szerint a kambodzsai rendőrség egyik illetékese közölte: egy Narcis-Manuel Olaru nevű román állampolgár csomagjában öt kilogramm metamfetamint találtak az ország északkeleti részében található Sziemreap repülőterén. A településen számos turista fordul meg, mivel közel van a híres angkorvati templomokhoz.

Olaru a kihallgatás során elárulta, hogy a fővárosban, Phnom Penh-ben további négy cinkosa bújkál: egy további román és három nigériai állampolgár.

A rendőrség mindannyiukat kézre kerítette.

Hirdetés

Mint kiderült, a kábítószert Laoszban szerezték be, és Új-Zélandon adtak volna túl rajta. Nem lett volna rossz üzlet, kilogrammonként ugyanis 50 ezer dollárt ér az áru.

Ehelyett azonban – közölte a rendőrség – akár több évtizednyi börtönbüntetésre is számíthatnak a legendásan rossz hírű kambodzsai börtönök valamelyikében.

Hirdetés