Fejbe lőtt egy nőt egy rendőr – tévedésből

Régen környékén vettek üldözőbe egy sofőrt, később rálőttek, de gyalogost találtak el.
Hirdetés

Súlyos balesetbe torkollt egy autós üldözése, de nem az autós okozta a balesetet, hanem az őt fegyverrel megállítani akaró rendőr, írja a Mediafax. A rendőr véletlenül gyalogosra lőtt rá, a nő súlyos sérüléssel fekszik a kolozsvári idegsebészeten.

Péntek este gyorshajtót akart lekapcsolni egy szászrégeni rendőrjárőr a Régen környéki forgalomban, de a sofőr nem állt meg a közeg szabályos jelzésére. A közúti rendőrök üldözni kezdték a szökevény sofőrt, és szóltak a kollégáiknak is, hogy merre hajtott tovább az illető, értesült a történtekről a Mediafax hírügynökség.

20 km-rel északra, Magyaró környékén azonosították ismét az autót, de a sofőr az itteni rendőrök jelzésére sem állt meg, mire az egyik rendőr rálőtt. A golyó azonban nem az autót vagy a sofőrt, hanem egy 59 éves nőt talált el, aki a közelben gyalogolt. 

A rendőrök felhagytak az autós üldözésével, és azonnal a nő segítségére siettek, majd mentőt hívtak hozzá. A nőt először a marosvásárhelyi sürgősségre, majd a kolozsvári idegsebészetre szállították.

Hirdetés

A szökevény sofőrt további 20 km-rel odébb, Ratosnyán állították meg végül.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset minden részletének felderítése érdekében. A Maros megyei rendőrség szombaton annyit közölt, hogy egy 48 éves rendőr lőtt rá az autóra, mivel annak sofőrje nagy sebességgel hajtott a rendőrök felé, és nemcsak a közegek, hanem a forgalom többi résztvevője számára is veszélyt jelentett.

Hirdetés