Fogózzanak meg: a romániai gyerekek a legegészségesebbek Európában!

Nem vicc. Ez jött ki egy felmérésből. Ugye, hihetetlen? Pedig végre valami, aminek nagyon lehet örülni.
Hirdetés

Amikor nap mint nap látjuk, halljuk, tapasztaljuk, hány és mekkora sebből vérzik a román egészségügy, nem egészen alaptalanul esik le az állunk egy ilyen információ olvastán. Persze, az is igaz, hogy az egészség állapota nem mindig (sőt, egyesek szerint ritkán) függ össze az egészségügyével.

Na de nézzük az Eurostat által közzétett „sokkoló” adatokat. Figyelem, a számok a 2017-es állapotokat tükrözik. Tehát, az alaptétel az, hogy a mondott évben a romániai gyerekek a legegészségesebbek Európában, tekintettel arra, hogy az egészséges (vagy, ha tetszik, nem beteg) 16 éven aluli gyerekek aránya minden korcsoportban meghaladta a 99%-ot. Egész pontosan 99,4%.

Az öt éven aluliak esetében a következő országok lépték meg a 99 százalékos álomhatárt: Románia, Bulgária, Málta és Olaszország.

Az öt és kilenc év közötti gyerekek csoportjában Románia listavezető 99,8%-kal, utána következik Ciprus (98,9%), Olaszország (98,8%) és Görögország (98,7%).

A 10 és 15 év közötti csoportban megint csak Románia jár az élen 99,1%-kal, második Olaszország (98,4%), harmadik Bulgária (98,2%).

Hirdetés