Megállíthatatlanul terjed tovább az influenza, eddig 87 halálesetet regisztráltak

Szűk hete vált hivatalossá a járványhelyzet, s csak azóta több mint harminc páciens hunyt el.
Hirdetés

Azt már az egészségügyi minisztérium is beismerte, hogy nagy a fejetlenség az influenzajárvány terjedésével kapcsolatos adatok összesítésével kapcsolatban, ezért fontos hangsúlyozni, hogy kedd estig hivatalosan 87 olyan halálesetet regisztráltak, amelynél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták az influenzavírus jelenlétét.

Az influenza főleg az ország déli részén szedte az áldozatait a hét elején: kedden egy 29 éves Călăraşi-i férfi, egy 71 éves bukaresti nő, egy 45 éves prahovai páciens és egy 57 éves Olt megyei asszony halt meg a kórházban. S mire a szerző idáig jutott a hír megírásával, a Mediafax már egy újabb Prahova megyei halálesetről is beszámolt. Egyikük sem volt beoltva influenza ellen. 

Sorina Pintea egészségügyi miniszter korábban azt mondta, azzal, hogy országos járvánnyá nyilvánították a betegséget, legfeljebb az változik meg, hogy az eddigi óvintézkedéseket – látogatási tilalom az érintett egészségügyi intézményekben, a tanítás felfüggesztése azokban az osztályokban, ahol a diákok 20 százaléka beteg – most már végre be is kellene tartani.  

Hirdetés